Ziekte, medicijnen, luizen

Als uw kind ziek is, wilt u als ouder natuurlijk het liefst samen thuis zijn, maar dat lukt niet altijd. Maar uw kind kan ook niet altijd op de BSO blijven. Want als uw kind ziek is, dan bepaalt de zorg voor uw kind, maar ook het belang van de andere kinderen en van ons team of wij uw kind kunnen opvangen. Wij volgen daarbij de informatie en adviezen van de GGD, die u ook kunt lezen op hun website.
 
Wat wij doen bij andere ziektes en aandoeningen leest u hier. Het is heel vervelend, maar soms moeten wij u daarom vragen uw kind bij ons op te halen. Kan uw kind wel op de BSO blijven, dan hebben wij wat extra zorg voor uw kind. Van een bedje op de bank of een beetje extra aandacht voel je je soms al een beetje beter.

En medicijnen?

Onze pedagogisch medewerkers kunnen medicijnen alleen toedienen als er vooraf een volledige schriftelijke toestemming van u als ouder is getekend. Het liefst bespreken wij deze Verklaring toestemming toedienen medicijnen op verzoek persoonlijk met u.

Dagelijkse zorg

Op alle groepen zijn EHBO middelen aanwezig voor de dagelijkse ongelukjes en zorg. Zo smeren wij zalf bij blauwe plekken, bij bloed of verdriet plakken wij een pleister en in de zomer smeren wij ons allemaal in met zonnebrandmiddel. Heeft uw kind last van een allergie of wilt u om andere redenen niet dat een product bij uw kind gebruikt wordt, geef het aan ons door, dan zorgen wij daarvoor.