TSO algemeen

Voor de 2e Marnixschool verzorgt ons team van pedagogisch medewerkers de TSO. Professionele BSO begeleiding dus. Voor kinderen die naar BSO Oog in Al gaan vaak een bekend gezicht.

Samen lunchen

Net als thuis is de middagpauze vrije tijd. Wij hebben rustig de tijd om te eten en ontspannen.
Er wordt samen in de klas gegeten met een vaste begeleider. Voor de kleintjes lezen wij, net als op school, voor en helpen wij waar nodig. Bij de oudere kinderen kletsen we gezellig met elkaar. Er is een vaste structuur, die aansluit bij de gewoonten en regels van de eigen leerkracht. De gezonde lunch komt van thuis.

Samen spelen

Voor de één is het fijn om rustig te schommelen, de ander wil met elkaar spelen. Voor weer een ander is het goed energie kwijt te raken om zich in de klas weer te kunnen concentreren. Ons programma en materiaal bieden daarom erg veel variatie. Om zoveel mogelijk buitenruimte te bieden wordt er in twee groepen eerst buiten gespeeld en dan geluncht of omgekeerd. De onderbouw heeft haar eigen plein en met de bovenbouw gaan wij om de beurt naar het veld achter de school om lekker te sporten.

Overleg met u

Brood niet goed opgegeten, een ongelukje gebeurd of iets kwijt geraakt? U ontvangt van ons een broodtrommelbriefje. Loopt het niet lekker, dan overleggen wij met het schoolteam. Als het nodig is maken wij samen met u afspraken met uw kind. Bel gerust als u meer wilt weten, ook als het goed gaat. Wij zijn ’s middags op de BSO aanwezig.

Speciale aandacht

Wij hebben passende aandacht voor medicatie, allergieën of andere bijzondere zaken die spelen in het leven van uw kind. Hou ons hiervan graag op de hoogte.

Flexibel of wisselen

Geeft het u allemaal incidenteel rust om gebruik te maken van de TSO, dan kan dat. Er is altijd plaats. Op de site kunt u zich online hiervoor inschrijven.

Wisselen binnen dezelfde week kan altijd, laat het ons wel graag per mail tso@bso-ooginal.nl weten.