Vakantie & studiedagen

Tijdens vakantie- en studiedagen is het héérlijk op onze BSO’s! We hebben een hele lekkere, lange dag met elkaar de tijd. Elke vakantie heeft een eigen thema, op alle dagen is er een gevarieerd aanbod met gave activiteiten waar we nu goed de tijd voor hebben. Kijk maar eens naar het laatste vakantieprogramma op deze site.

Voor elke leeftijd iets leuks

Net als tijdens de schoolweken ga je ook tijdens de vakantie naar een BSO met kinderen van je eigen leeftijd. Meestal zijn de kinderen van groep 1 t/m 3 en 4 t/m 8 bij elkaar, elk met een eigen programma. Ook als de groepen kleiner zijn bieden wij een apart aanbod voor elke leeftijdsgroep. Zo voel je je nooit te groot óf te klein. Je kan je inschrijven op de dagen die jou het meest aanspreken. Komen er heel veel kinderen, dan maken wij een extra splitsing in de leeftijden op verschillende locaties.

Een hele dag

Een vakantiedag kan alleen in zijn geheel afgenomen worden. Later wegbrengen en eerder ophalen kan, maar heeft soms invloed op deelname aan de activiteiten. Wij overleggen dit graag.

Afmelden vakantie opvang

Na opgave kosteloos afmelden kan tot uiterlijk 3 weken voor aanvang van de vakantieperiode of studiedag. Hierna maken wij de (activiteiten)planning en personeelsbezetting definitief en wordt tevens de keuze gemaakt voor hoeveel en welke locaties we gaan openen. Bij afmelden na deze datum schrijven wij deze opvang van uw tegoed af.

Inschrijven vakantie opvang

U schrijft in via de e-mail die u tijdig van ons ontvangt. Uw kind is dus niet automatisch op uw vaste opvangdagen aangemeld tijdens vakantie- en studiedagen. Bij het aanmelden voor de vakantiedagen vragen wij uw toestemming om uw kind op een andere basisgroep op te vangen.
 

Vakantie opvang zit in uw vaste contract

De vakantieopvang is opgenomen in uw vaste contract en daarmee in uw maandelijkse factuur. U kiest op welke dagen uw kind komt tijdens de vakantieweken, daarin bent u helemaal vrij.
 
In uw contract heeft u per kalenderjaar 6, 8 of 10 vakantiedagen per opvang-dag opgenomen. Per VSO dag zijn dat 7 VSO dagen. Heeft u dus een 6 vakantieweken BSO contract voor twee opvangdagen, dan kunt u op 12 dagen gebruik maken van onze opvang gedurende de vakantie of studiedagen. Extra dagen afnemen kan altijd, deze dagen zullen dan extra worden gefactureerd. Vakantiedagen dienen opgenomen te worden in het jaar waarin ze zijn toegekend. Tot 1 januari 2018 geldt er een overgangsregeling, niet opgenomen vakantiedagen uit 2017 kunt u tot uiterlijk 1 september 2018 opnemen. Aan het einde van de contractperiode vervallen de niet opgenomen vakantiedagen. U kunt het aantal vakantiedagen in uw contract jaarlijks per 1-1 wijzigen.

Alleen in de vakantie naar de BSO

Het is mogelijk om alleen in schoolvakanties gebruik te maken van onze BSO. Voor deze flexibele opvang rekent BSO Oog in Al een toeslag van 10% bovenop het reguliere uurtarief.

Nationale feestdagen

Wij zijn gesloten tijdens nationale feestdagen (2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, 2e Pinksterdag, 1e & 2e Kerstdag en nieuwjaarsdag en één keer in de 5 jaar op 5 mei (2015-2020). Nationale feestdagen kunnen niet worden geruild.