Cereol

Over BSO Cereol

BSO Cereol bevindt zich in de St. Dominicusschool in de Cereolfabriek en biedt opvang voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van primair de St. Dominicus- en ook nog de 2e Marnixschool. Er zitten dus altijd vriendjes en vriendinnetjes op onze BSO. Ook omdat de kinderen elkaar al van school en vaak uit de wijk kennen, voelen zij zich snel bij ons thuis. De Cereolfabriek is het thuis voor de bibliotheek, restaurant Buurten en ‘Het wilde Westen’ met haar theaterzaal, sportzaal en haar grote kunstzinnige en creatieve aanbod. Naast ons eigen veelzijdige programma dus nog heel veel meer mogelijkheden voor uw kinderen!

Thuis bij onze BSO

Wij hechten waarde aan een gezellige en huiselijke omgeving voor de kinderen, de sfeer en ook de inrichting is huiselijk. De BSO bestaat uit drie lokalen, elk met verschillende functie. Uit school eten we met elkaar in de bovenruimte in gezellige groepjes. Daarna maken wij ook gebruik van de klaslokalen, die elke middag als BSO ingericht worden. De speciaal voor de BSO gerealiseerde loungeplekken plekken bieden een rustige plek. Elke BSO dag zijn er steeds wisselende activiteiten. Ook bieden wij clubjes aan, activiteiten die meerdere weken duren waar kinderen zich op in kunnen schrijven. Wij bewegen graag veel, het liefst zijn wij met de kinderen buiten. Op het schoolplein, maar liever in het Park Oog in Al. Ook vergeten wij de vrije tijd niet, je kan er voor kiezen lekker iets voor je zelf of met je eigen vriendjes te doen. Ontmoeten en ontdekken wat jij graag kan en wil doen in je vrije tijd.

De rustmomenten – zoals eten en drinken – vinden in de basisgroepen plaats. Op al onze BSO’s werken wij met basisgroepen, wat ervoor zorgt dat de kinderen en de medewerkers weten én ervaren bij welke basisgroep zij horen, wat het gevoel van veiligheid en geborgenheid versterkt. Vanzelfsprekend krijgen de kinderen de vrijheid om zelf keuzes te maken in het meedoen aan de verschillende activiteiten en het spelen met vriendjes in een andere basisgroep.

Voorschoolse opvang

De Voorschoolse Opvang verzorgen wij op BSO Stoere Stapjes. Dat kan op alle dagen vanaf 7.00 uur, met uitzondering van de woensdag, ook op vakantie- en studiedagen. Hier starten wij samen gezellig in huiselijke sfeer de dag en als het tijd is lopen wij rustig terug naar de eigen klas of naar de 2e Marnixschool. Wilt u meer weten? Lees verder bij VSO.
 

Oudercommissie

Alles over de oudercommissie leest u hier.

Vervoer

Voor kinderen die naar school gaan in de Cereolfabriek is de BSO dichtbij. Voor de andere kinderen ligt BSO Cereol op loopafstand van de scholen. Op de St. Dominicusschool wacht ons team de kinderen in de gang op. Bij de 2e Marnixschool verzamelen we op het plein. Als een deelgroep compleet is lopen wij samen, in veiligheidshesjes met goede afspraken, gezellig kletsend naar BSO Cereol. Doordat ons team uit vaste medewerkers bestaat kunnen we tijdens de wandeling de middag al beginnen.

Contact & bereikbaarheid

Mocht u ons willen bereiken dan vindt u hier de contactgegevens van onze locatie. Als uw kinderen al op de BSO komen en u wilt ons persoonlijk spreken, kunt u ons gewoon bij het ophalen op de groep aanspreken.

Scholen

Op BSO Cereol zitten primair kinderen van de St. Dominicusschool uit groep 5 tot en met 8. Daarnaast is ook nog enkele jaren plek voor kinderen van de 2e Marnixschool van groep 5 t/m 8 die nu reeds op BSO Cereol zitten. Wij werken nauw samen met de schoolteams. Ons pedagogisch handelen sluit aan op hoe het op school gaat, de sfeer, de omgangsvormen, maar ook de actuele projecten waar de kinderen op school druk mee zijn. Wij vinden het belangrijk dat er voor uw kind een rustige, natuurlijke overgang is tussen school en BSO, daarom zijn onze activiteiten en begeleiding zoveel mogelijk afgestemd op de wereld van uw en onze kinderen.

Oriënteren

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op deze locatie. Graag vragen wij u hiervoor een afspraak te maken, zodat wij dan al uw vragen kunnen beantwoorden. Wilt u zich oriënteren, bel graag onze klantenservice DebiCare, of laat een telefoon- of mailbericht voor ons achter dan bellen wij u terug.

Kwaliteitsgegevens

LRK Registratienummer 173265960
De meest recente GGD inspectierapporten kunt u raadplegen onder downloads.